Great Ocean Road (2)
Vandaag verlaten wij Apollo Bay waar wij gisteren hebben overnacht en vervolgen onze reis via de Great Ocean Road. Deze dag staat in het teken van bezienswaardigheden in de natuur. Er is zoveel moois te zien onderweg dat wij een keuze moeten maken. Wij rijden door het Otway National Park, 32.000 acres groot en beginnen bij een bezoek aan de Otway Lighthouse die sinds 1848 in gebruik is. Op de weg naar de ‘lighthouse' zien wij Koala's in de bomen. Ieder toerist stopt om foto's te maken wat eigenlijk een hilarisch plaatje oplevert! Bij de lighthouse zijn ook andere gebouwen waarin je een tentoonstelling ziet van het leven en werk van de ‘coast guards'. De rondleiding eindigt met koffie en warme scones (natuurlijk met cream & jam).
Daarna rijden wij door naar de Otway Fly Tree Top Walk, een magnifieke belevenis want je wandelt ca. 30 a 40 meter boven de grond om het regenwoud te bekijken. Deze wandeling levert vele mooie plaatjes op die wij natuurlijk niet allemaal kunnen laten zien maar wel een gedeeltelijk daarvan. Let vooral op de foto, bovenaan van de brug genomen en kijk hoe klein de mensen er beneden eruit zien! Wij hebben al wat regenwoud en natuur gezien maar deze overtreft al het andere.
Vervolgens rijden wij langs de Southern Ocean richting de twaalf Apostles. Helaas is het weer omgeslagen en de lucht is heiig geworden. Het is voor de foto's natuurlijk jammer maar het beeld is nog altijd spectaculair. Langs deze kustlijn zijn omvangrijke ‘limestone' rotsen te zien. Het zeewater slaat ongelofelijk hard tegen deze rotsen en dit is echt natuur op zijn zuiverste. Langs de weg worden alle ‘scenic views' met borden aangegeven en je kunt rustig van plek naar plek rijden voor de foto rapportage. Omdat de Aussies weten dat de toeristen in de waan van de dag weleens kunnen vergeten dat ze links moeten rijden, staat om de zoveel kilometer een bord met een herinnering, ha ha. Na deze dag gevuld met natuurschoon, stoppen wij bij Port Fairy voor de nacht. Een bezoek aan het Thai restaurant is weer goed bevallen. Wij houden op voor vandaag maar weten van de eigenares van het motel dat wij morgen niet weg moeten gaan zonder een bezoek te brengen aan het eiland wat hiervoor ligt. Daar gaan wij morgen naar toe joggen ':-)
Hmm, ik zie een link naar de foto's niet. Moet ik zeker geduld hebben?
Huh!? Je gaat naar een eiland joggen.. Knap ;)
Leuke blog weer!
xxx
Slimme meid :-) dat noemen de plaatselijke inwoners dat stuk land wat een beetje apart staat. Klinkt leuker, interessanter, toch?
N, waar blijft je verdere verhaal? :D
Theo & Namita,
Vanmorgen hebben we in een donkere kelderruimte van de Inktpot het Productieplan TTI passend gemaakt voor Theo. We hebben er een fotootje van, maar dat kan ik hier niet bij doen merk ik.
We wensen jullie een heel fijn verblijf verder!
Tot ziens,
Jan en Erik
G'day mates,
Thanks voor jullie hulp. Foto hou ik nog tegoed.