Adelaide
Duizend foto's later en nadat wij ca. 3000 km hebben afgelegd vanaf Sydney, bereiken wij Adelaide op vrijdagmiddag 11 februari. Wij komen hier een dag eerder aan dan gepland en het is geen probleem om de kamer voor 1 dag bij te boeken. De Front desk medewerker Grant is zeer behulpzaam. Hij komt oorspronkelijk uit New Zealand maar werkt hier al 20 jaar. Hij is zeer vriendelijk en binnen een paar minuten vertelt hij van alles over zichzelf. Zo is hj zijn carriere begonnen als clown. Om dat te bewjs laat hij zijn tatooe op zijn onderarm zien. Tijdens deze vakantie hebben wij heel bijzonder en vriendelijke mensen ontmoet en hij hoort zeker in die rij thuis. Na een korte uitleg over de stad, en het afzetten van onze spullen, gaan we de stad verkennen.
De winkels zijn op vrijdag tot 22.00 uur open dus alle tijd om naar Randel Mall te lopen (bekendste winkelstraat in Adelaide). Ons hotel is midden in de stad en alle bekende gebouwen zijn op loopafstand. Wij maken een rondje langs het Casino, theater, Convention Centre, Opal Factory (is helaas gesloten), Haigh Chocolates (erg beroemd hier) en flaneren langs de winkels op Randel. Het uitzicht vanaf deze straat naar de Adelaide Hills is heel mooi. De stad is van drie kanten omringd door heuvels en de vierde kant is de zee. In de heuvels vind je de beroemdste wijnhuizen (Barossa Valley). Dit wijngebied slaan wij over (tijdgebrek en onze ervaring in Coonawarra was al heel bijzonder). Er is nog veel te zien maar dat laten wij na een heerlijk maaltijd in een Thais restaurant (alweer, ja) en een Italiaanse gelati over tot de volgende dag.
De tweede dag in Adelaide begint met het joggen langs de Victoria Lake, net vóór ons hotel. Een loopje van driekwartier brengt ons via het park langs de Adelaide Zoo, Adelaide Oval, War Memorial, Government House, University of Adelaide enz. Gisteren heeft hier een zeer belangrijke wedstrijd tussen de aartsrivalen Adelaide United en Melbourne Victory plaatsgevonden, zeg maar een vergelijkbare wedstrijd als Ajax-Feynoord. De ‘voetbal fans' liepen in de middag al joelend de stad in onder begeleiding van de politie. Leuk om de stad zo te verkennen. Na het ontbijt rijden wij naar de Port of Adelaide. Dat is achteraf eigenlijk niets aan behalve dat wij twee dolfijnen zien zwemmen wat natuurlijk bijzonder is omdat ze in het havengebied verblijven. Dan gaan wij naar de Adelaide Shores en Glenelg, de twee bekendste stranden van Adelaide. De eerste plek is stiller maar het tweede strandgebied is vol met leuke winkels en restaurants, veel mensen op straat en er vinden veel activiteiten op het zand plaats. De foto's zeggen al meer dan genoeg. Wij lunchen uitgebreid en daarna rijden wij richting ‘Windy Point'. Het weidse uitzicht vanaf deze hoogte is bijna niet te beschreven. Eigenlijk is Adelaide mooier dan dat wij ons hadden voorgesteld en wij zijn blij dat wij hier twee dagen blijven. Het hotel is ook helemaal naar ons zin.
Vandaag (zondag) staan wij op tijd op want wij vertrekken met de Ghan Train en wij moeten nog de auto inleveren. Maar voordat wij klaar zijn, loeit het brandalarm en ontruimingsbevel. Dit is echt geen geintje want binnen 5 minuten staan 4 loeiende brandweerwagen voor het hotel. Echt, alle mensen staan buiten maar er is geen paniek. De oorzaak blijkt een haardroger te zijn, of die werkelijk in de brand is gevlogen weten wij niet maar goed, wij zijn al snel weer terug in onze kamer en ik kan de blog afmaken. Nou, we weten niet of wij in de bush, bush genoeg mogelijkheid hebben om te internetten. Dus het kan zijn dat wij een paar dagen uit de lucht zijn. Wij blijven natuurlijk genieten en maken veel foto's.
Leuk om bijna live mee te kunnen genieten! Morgen met de Ghan! Nu gaan jullie naar een totaal andere wereld. Heel bijzonder en nog heter! Laat je lekker verwennen in de trein en geniet van The Red Center!
The MCG, the Adelaide Oval, hopelijk straks the WACA in Perth... jammer dat jullie the SCG niet gezien hebben en ook niet the Gabba in Brisbane voor een tour langs de bekendste cricket Test arena's. Gelukkig is er compensatie qua ervaring: overstroming in Victoria en bush fire in South Australia (al is het in een hotel). The outback komt eraan, met vast ontmoetingen met Aboriginals en 'roos. O, ja, jullie hebben ook een barbie meegemaakt. Wat blijft er over: sheep-shearing? Of zoals Mirjam laatst suggereerde: surfen! Theo in budgie smugglers en met een lifeguard cap op... :D
Haha alweer een thai's restaurant, hebben jullie al een keer kunnen genieten van de Australische keuken? Heel veel plezier deze dagen in de bush!!
Hahahah ik sluit me bij pat aan.. alweer thais! Jullie hebben de smaak te pakken..
Maar waar blijven de verhalen dat jullie krokodil of slangenvlees hebben gegeten!? Jullie zijn toch in Australie ;)
Heel veel plezier in de bush bush en geniet ervan!! En zorg dat ze in de trein dan niet een haardroger gebruiken ;)
xxxxx
Ken vroeg zich af of het jou haardroger was;) haha.
heel veel plezier in de jungle! love xxx