De Ghan Trein
Wij zijn op tijd om in te checken bij het station. Je hebt wat tijd nodig want de koffers worden apart opgeslagen gedurende de treinreis en wij hebben een overnachtingkoffer bij ons. Bij de ontvangst staat een heuse Aussie steward te wachten en hij zal tot Darwin meerijden. Wij stappen uit bij Alice Springs en hebben dus 25 uur reistijd voor de boeg. Op het moment dat ik de blog bijwerk, resteert nog 2 uurtjes reistijd. De reis is echt super en bijna niet te beschrijven. In een rustig tempo van niet hoger dan 80 km/uur rijd je door een landschap wat bijzonder groen is voor de provincie South Australia en Northern Territory.
Normaliter is de aarde droog en dor maar door de vele regenval van de laatste tijd is het landschap overweldigend groen. Je ziet langs het traject af en toe en koe of schaap en 1 keer hebben wij een groepje Emus gezien. Verder is het verlaten en rustig. In deze 25 uur hebben wij gegeten, gedronken, geslapen en gelezen. Daarnaast hebben wij de zonsondergang gezien en ik kon het niet laten.. ben vroeg opgestaan en heb ook de zonsopgang gezien. Je weet werkelijk niet wat je dan meemaakt.
Wij komen bij van al het hectisch van het reizen met de auto door Australie. Verder is het gewoon genieten van het idee dat je al zoveel moois heb meegemaakt en wij verheugen ons natuurlijk op de volgende uitdaging van kampeersafari in de ‘Outback'.
Heb ik iets te veel gezegd over de Ghan? Voelde je je net Agatha Christie? Gelukkig geen moord onderweg ;-)
Heb net iets gelezen over de geschiedenis van The Ghan op en.wikipedia.org
Indrukwekkend. Het artikel eindigt met het incident van een 19-jarige Amerikaanse toerist die ... enfin, lees het zelf eens ;-)
Koen, je had inderdaad niets te veel gezegd. Was een perfecte treinreis. Jammer dat het zo snel was afgelopen. Maar waar wij nu zitten is ook fantastisch. Ik hou jullie nog even in spanning maar dit is ook FABULOUS
Je maakt het wel heel spannend hoor mam!! Gelukkig ben ik ook niet zo nieuwsgierig ;)
xx
Hoi Theo en Namita
Zo te lezen genieten jullie volop.
Leuk om te volgen.
Heel veel plezier nog.